Module 1: Aan de slag met effectief leren open

Module
Materialen

Ongeveer twaalf jaar geleden had ik nooit gedacht dat jij dit stuk zou lezen. Ik had net de overstap gemaakt van het basisonderwijs naar het MBO-onderwijs. Er kwamen zoveel nieuwe dingen op mij af. De overstap was overweldigend ondanks mijn leservaring. Regelmatig heb ik gedacht dat ik ongeschikt was als docent. Lukte het ene dan mislukte het andere. Het was een periode van vallen en opstaan en van vooral niet opgeven. Ik noemde mij gekscherend de houterige CHA CHA CHA leerling, die de eerste passen van de dans onder de knie probeerde te krijgen. Ik werd er zenuwachtig van dat ik geen grip had om mijn handelen. Vaak had ik het idee dat ik een beetje van dit en een beetje van dat aan het doen was zonder stil te kunnen staan waarom en wat ik deed. Je weet namelijk niet wat je niet weet. Tot dat iemand je er attent op maakt.

 

Mijn naam is Loes van Gemert. Ik ben MBO-docent economie en vertrouwenspersoon voor docenten en trainers. In deze online training staan het maken van werkvormen voor je lessituatie centraal (ontwerp op micro niveau). In 7 modules neem ik je stapsgewijs mee zodat je handvatten krijgt om zelf aan de slag te gaan.

Opbouw van de modules

Elke module bevat een filmpje, opdrachten in het werkboek en tekst om alles rustig na te lezen.

Klik na het beeindigen van elke paragraaf op "Markeer als voltooid" om verder te kunnen naar de volgende paragraaf. Aan het eind van de training en na voltooing van alle paragrafen kun je je Certificaat downloaden.

Werkboek en video

Scroll naar boven